Guide til hundepleje ⇒ Hold din hund ren og sund


Er du i tvivl om, hvordan du holder din hund ren og pæn, og hvordan du plejer den på bedst mulig hvis, har vi her skrevet en lille guide til dig, der skal til at pleje en hund for første gang.

Guiden er delt op således, så du hurtigt kan danne dig er overblik over, hvad du skal huske at tage dig af på daglig basis, ugentlig basis, en gang om måneden osv. På den måde kan du lave din egen lille tjekliste til, hvad du nu skal huske at få gjort, så du kan holde din hund ren og pæn med en sund hygiejne.

Hundepleje på daglig basis

Dette egner sig primært til de langhårede hunde, som har en lang pels. En lang pels kræver daglig opmærksomhed, så hvis din hund har en lang pels, bør du notere dette punkt på din tjekliste.

Det er vigtigt, at du sørger or at børste langhårede hunde, så du kan få fjernet den overskydende pels. Dermed forhindrer du pelsen i at klumpe sig sammen, og samtidig med forhindrer du mængden af pels, som din hund vil fælde i løbet af dagen.

Dette kan snildt gøres om morgenen, men hvis du vil, kan du gøre det flere gange om dagen, hvis du har tid til det. Brug eventuelt et par minutter på dette hver morgen og aften, så du er på den sikre side.

Det kan også være en god idé at massere din hund, og eventuelt bruge plejeprodukter, så du bl.a. kan forhindre mider og gøre overfladen glat, hvis hundens pels ligeså er glat.

Dette er også et godt tidspunkt at kigge efter flåter og lopper, så du kan sørge for, at din hund ikke bliver generet af disse gener.

Hundepleje på ugentlig basis

Når vi kigger videre på en ugentlig basis, er det her, tandpleje kommer ind i billedet. Du kan godt vælge at børste din hunds tænder mere end en gang om ugen, men bare du i hvert fald får det gjort en gang om ugen.

Her er det vigtigt at bruge en tandbørste samt tandpasta, der er beregnet til hunde. Lad være med at bruge din egen til dette formål...

Du kan snildt finde hundetandbørster på nettet eller i dyreartikelbutikker, og tandpastaen ligeså. 

Et ekstra tip til dette punkt er at anvende tyggelegetøj el.l., da det kan være med til at holde din hunds mundhygiejne i topform. 

Hundepleje på månedlig basis

Din hund skal også meget gerne have et bad engang imellem, så den kan holde sig ren og fri for alverdens snavs og bakterier. Derudover kan det også hjælpe til, at din hund dufter dejligt, hvilket jo bare er en bonus.

Elsker du og din familie at kramme jeres hund, og er i tit tæt på den, er det en rigtig god idé at give din hund et bad jævnligt, så der hverken er snavs el.l., som kan overføres til dig eller din familie. 

Når du skal give din hund et bad, er det en god idé at kigge efter hundeshampoo, som er produceret til din hunds pelstype. Der bliver produceret hundeshampoo til forskellige typer pels, så gå efter en shampoo, der passer til netop den pels, som din hund har.

Hundepleje hver anden måned

En gang hver anden måned er det på tide at få kigget lidt på din hunds negle. Det er tid til en vaskeægte manicure. Få klippet og filet neglene, så din hund har pæne, rene og korte negle, så de ikke bliver lange og dermed til gene for din hund. 

Dette kan igen godt gøres hyppigere end hver anden måned, men hvis du i det mindste sørger for at få det gjort hver anden måned, er du på den sikre side.

Hundepleje hver tredje måned

Hver tredje måned bør du sørge for, at din hund kommer en tur til frisøren. Du kan godt selv ordne dette, men hvis du vil være på den sikre side, finder du en professionel hundefrisør til at klare opgaven for dig. Det behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene, og du er sikker på, at din hund bliver klippet af en professionel.

Der er mange hundefrisører, der samtidig kan give din hund et bad og sørge for, at den bliver masseret med de rette plejeprodukter. Og det er vel ikke for meget forlangt af din hund, at den får en stor omgang en gang hver tredje måned. 

Du kan godt selv begive dig ud i at klippe din hund, men hvis du ikke har prøvet det før, er det klogt at sætte dig ind i det. Der findes mange guides på nettet til, hvordan du kan komme i gang med dette selv. Så har du selv mod på dette, er det langt fra umuligt at komme i gang. Du kan spare regningen til hundefrisøren, og så kan det også være, at du selv synes, det er hyggeligt at klippe din hund.

Sådan ved du, at du selv kan klippe din hund

  • Du har lyst til at bonde med din hund og få en hyggelig stund
  • Du har de rette produkter i form af sakse eller maskiner
  • Du føler dig klar til at klippe din hund og anvende det rette værktøj
  • Din hund er rolig og samarbejdsvillig

Sådan ved du, at du skal hyre en professionel til opgaven

  • Du føler dig ikke klar til selv at stå for at klippe din hund endnu
  • Du har ikke råd til det rette værktøj og udstyr
  • Din hund er ikke samarbejdsvillig eller kan sidde stille
  • Du vil have arbejdet gjort af en professionel