10 hunde der ikke fælder


Er du på udkig efter en ny hund, og er det vigtigt for dig, at den ikke fælder, så kan det være, at du her kan finde lidt inspiration til, hvilken hund du skal kigge nærmere på. Vi har fundet 10 forskellige racer frem til dig, så der er noget forskelligt at vælge imellem.

Hunde der ikke fælder

Det er klart, at hunden ikke vil være 100% fri for at fælde, men du kan helt klart vælge en hund, der fælder langt mindre end de andre, og dermed kan det også sagtens opfattes som hunde, der ikke fælder. Men ingen kan love, at der ikke vil falde et enkelt hår af engang imellem. Men sammenlignet med mange af de andre hunderacer, så får du langt mindst fældning, hvis du vælger ud fra denne liste. 

10 hunderacer der ikke fælder

  1. Bichon frisé
  2. Shih tzu
  3. Bolognese
  4. Malteser
  5. Chinese crested
  6. Coton de tuléar
  7. Komondor
  8. Lagotto romagnolo
  9. Puddel
  10. West highland white terrier

Hvorfor er det klogt at vælge en hund, der ikke fælder?

Det kan være en rigtig god idé at vælge en hund, der ikke fælder af flere årsager. Først og fremmest slipper du for at skulle gøre meget rent efter den. Har du en hund, der fælder meget, kan du være sikker på, at du skal være efter den med fnugrulle og støvsuger hele tiden. Derfor, hvis du gerne vil slippe af med så lidt rengøring af hår som muligt, skal du vælge en hund, der ikke fælder nær så meget.

Derudover kan der også være allergivenlige fordele ved at træffe sådan et valg. Hvis der ikke er nær så mange hår rundt omkring i boligen, vil det heller ikke påvirke en allergiramt person nær så meget. Så er der en person i familien, der har hundeallergi i mere eller mindre grad, skal i naturligvis først beslutte jer for, om det er det rigtige at gøre, at få en hund i familien. Er det det, så bør i for vedkommendes skyld vælge en hund, der fælder så lidt som overhovedet muligt.